PENSAMENT VISUAL O VISUAL THINKING

Dijous 22 de febrer el nostre dinamitzador Pau conjuntament amb un grup de joves dugueren a terme una activitat al Casal de Barri d’el Camp d´en Serralta. L’activitat va consistir en dibuixar entre tots lo que seria per ells una festa ideal. D’aquí sorgir el nom de l’activitat “Mi fiestote ideal”.  Aquesta manera  de fer sorgir les idees de forma creativa s’anomena el mètode  “Visual thinking”.

El pensament visual o visual thinking és un mètode treball que parteix d’una perspectiva més autònoma i que  potencia les capacitats i no només les demandes dels joves. Amb l’aplicació d’aquest mètode de treball estarem participant per a la consecució dels principis bàsics d’una dinamització creadora.

Dinamitzar creativament només es pot realitzar quan la creativitat és la raó essencial. Amb el coneixement, la pràctica i l’assimilació de cada mètode creatiu, tots els agents implicats en aquest servei obtindran un estil diferent de funcionament i organització que es caracteritzarà per ser innovador. La creativitat dóna una coherència mobilitzadora i estimulant en tota l’acció cultural, compaginant necessitats, fins i processos.

Des del servei ens plantegem aquest nou model d’intervenció de la dinamització sociocultural per fomentar la particpació, per treballar l’oci participatiu, col.lectiu, cooperatiu, descentrilitzat, heurístic……

+info:

¿Qué es Visual Thinking y cómo puedes usarlo?

Visual thinking, graphic recording y de cómo los dibujos solucionan problemas

 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s