Parlem amb els joves de “Joyful Sound Systema”

El passat dissabte 30 de Maig vàrem gaudir d’una sessió de dues horetes gràcies a la mà de Joyful Sound Systema!

Què qui són? Què et vas perdre l’streaming? No et preocupis! A continuació us presentem aquests joves que vénen amb ganes i volen dur a terme pel mes d’Agost el seu #montathotu i et deixem l’enllaç perquè gaudeixis de la seva música!

Dinamo: PER QUI ESTÀ FORMAT JOYFUL SOUND SYSTEMA? 
JOAN GINARD: Joyful està format per 5 persones: en Pau, en Joan Suasi, en Toni Lliteras, na Naroa i jo (JG). 

PAU OLIVER: Sí, jo sóc de Sant Jordi de Palma, ell (Joan Ginard) és d’Artà, en Toni també és d’Artà, en Joan és d’Andratx i na Naroa de Sa Torre. 

Dinamo: COM VA NÉIXER JOYFUL SOUND SYSTEMA? 

JG: Va néixer per una part per en Toni i per jo que som d’Artà que teníem ja un projecte que es deia Llevant Sound System que la idea era muntar un col·lectiu de sound system per promoure el que estem fent ara i després, per una altra part, estaven en Suasi, en Pau i na Naroa que també tenien ganes de fer-ho i vàrem decidir unir forces.  

PO: Per fer un sound system, bàsicament. 

JG: Sí, realment té molta feina i com més persones i amb la mateixa idea realment eh… molt millor… més bo de dur. 

PO: Sí també diria que hem tingut molta sort de trobar-nos entre nosaltres perquè clar, no sempre la gent cohesiona de la mateixa manera com cohesionem nosaltres i que amb això hem tingut molta sort.

Dinamo: LES SESSIONS COM LES TOQUEU, PER SEPARATS O JUNTS? 

PO: Les sessions sempre com JSS sempre les fem junts i millor quan hi som tots, més que ser tres o dos, sempre fem millor feina quan som tots que quan en falta algun, cadascun té la seva funció, cada un s’encarrega de fer una cosa i cada un té un lloc primordial dins el col·lectiu. 
 

Dinamo: QUINA ÉS LA VOSTRA REFERÈNCIA O INSPIRACIÓ A L’HORA DE TOCAR MÚSICA? 

PO: Cada un té una inspiració diferent però vulguis o no tot se’n va al mateix… per exemple en aquest cas tu (referint-se a en Joan) normalment te’n vas a …

JG: Cadascú té un estil que li agrada més dins en el reggae però que en el fons tot és un conjunt del mateix, és un arbre que té diferents branques però realment és el mateix arbre que tot va connectat i tot és el mateix missatge.

PO: Sí, no sé…. per exemple, jo en el meu cas, m’agrada més el tema instrumental em concentro més amb el tema dubs… no sé molt més…

JG: (afegeix) mescles… amb jugar amb els sons.

PO: Sí, amb mescles. Clar, jo diria per exemple que en el teu cas (JG) et concentres més amb el tema de les veus.

JG: Sí, amb cantar.

PO: Cada persona es concentra més en la branca que més li agrada, que això també és una sort perquè pots tenir més diversitat a l’hora de tocar, de punxar perquè pots tenir més temes.

Dinamo: ON I CADA QUANT ASSAGEU?

JG: Doncs fins ara, fins fa relativament 3 mesos estàvem, assajàvem a Sa pobla que ho teníem molt bé però ara ens hem quedat fóra local així que ara ho tenim un poc complicat…

PO: Sí, sí! Que si qualcú saps d’algú que tingui qualque local… o local d’assaig o això que es posi en contacte amb nosaltres.

JG: Que estem cercant.

Dinamo: A QUINS ESDEVENIMENTS HEU TOCAT?

JG: Nosaltres hem organitzat dos esdeveniments: un a Sant Jordi i un a Palma. El primer va ser a Sant Jordi que va anar com va anar perquè va ser el primer esdeveniment que dúiem i segon…

PO: Era la primera vegada que muntàvem l’equip i tal… i bé… és divertit i el que aprens… aprens bàsicament, i llavors, el segon va ser més professional entre cometes, vàrem muntar en una sala de Palma que es diu LA MOVIDA i bé, vàrem tenir la sort de poder dur a gent de fora vàrem dur a en Chalard i en Xucar Warrior.

JG: Va anar molt bé! Realment aquesta festa ens va donar l’empenta per tirar endavant amb ganes el projecte, vàrem veure que hi havia resposta.

PO: Sí, sobretot això!

JG: I que després de la festa, a la gent li va agradar, més que res tot eren bones crítiques.

PO: Sí, vàrem tenir bones crítiques, la gent ho havia passat molt bé i no sé… també diria que som els més joves de l’escena i bé tenim molt a aprendre i som els darrers que ens hem ficat i és molt guai poder escoltar aquestes coses.

Dinamo: TENIU PENSAT FER UN #MONTATHOTU, DE QUÈ ES TRACTA? QUINS OBJECTIUS VOLEU ACONSEGUIR?

PO: En principi la iniciativa és treure el sound system en el carrer i sobretot perquè la gent se n’adoni que el sound system és cultura i el reggae és cultura i que el sound system no està fet per sonar dins d’un club, una discoteca, o sea, hi pots anar perfectament fins ara ho hem fet sonar, m’entens? Però el sound system està fet per sortir en el carrer per, per no sé… és un missatge de llibertat d’expressió, poder dir el que tu vulguis i poder esplaiar-te com tu vulguis i realment el montathotu és l’eina per tenir l’oportunitat de treure l’equip al carrer i sobretot, als artistes d’aquí locals poder fer com un pas a què treguin les seves sessions al carrer i que sobretot estigui enfocant a joves de la nostra edat, família, a infants i crear un ambient… crear un ambient guapo.

JG: Sí bàsicament això… això bàsicament són els objectius de JSS és la nostra idea de projecte que tenim, de treure el sound al carrer i que la gent se n’adoni del que és el sound system, aquesta cultura, el respecte i la comunitat, és un missatge, una eina de missatge que menys veu té.

PO: Realment també jo diria que és l’oportunitat de què el sound system no és el que darrerament s’està donant a veure o sea, el sound system no vol dir… no té res a veure, o sea si té a veure però a la vegada no té a veure, no sé, no vull embullar conceptes, una cosa és sortir de rave, un sound system d’una rave o d’una freeparty i l’altre el sound system de roots i de reggae, que seria el que fem nosaltres i clar, nosaltres no volem mesclar ous amb caragols, com diuen aquí, que nosaltres som un col·lectiu que volem sonar al carrer fora que la gent pensi “uuuuh aquests vénen a fer renou o vénen a fumar o a consumir!”. Pots ser m’he engronsat un poc (rialles).
JG: Bé donar les gràcies per l’oportunitat de compartir això i…

JG i PO: ROOTS AND CULTURE!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s