Darreres notícies

Rol de taula o rol en viu. Quin t’agrada més?

El joc de rol és un joc de simulació, en el qual els jugadors interpreten uns personatges i dirigeixen les seves accions en el marc d’una situació fictícia dirigida per un altre jugador, conegut com a director de joc. Les temàtiques del joc de rol són molt variades, des de mons de fantasia medieval fins a mons futuristes, l’únic límit és la imaginació. Existeixen dues modalitats principals del joc de rol, el de taula i el rol en viu. Saps en què es diferencien?  

A la modalitat de taula, l’element més important és la imaginació. Els jugadors han de visualitzar en les seves ments el que narra el director de joc. Les accions dels personatges es produeixen a partir del diàleg, encara que moltes vegades s’utilitzen elements visuals per a facilitar aquesta tasca, com figures, mapes, etc. El servei de joventut Espais Joves organitza periòdicament partides de rol de taula. Concretament, aquest mes s’ambienten en el món de J.R.R. Tolkien. Per a més informació no dubteu a consultar l’Agenda Jove. 


En canvi, al rol en viu, l’element més rellevant és la interpretació. En aquest cas, les accions dels personatges es reflecteixen en les accions reals del jugador, com si fos un teatre. Per tant, l’attrezzo i els elements físics que hi pugui haver són essencials per a donar forma al rol en viu. Recentment, a Dinamo hem organitzat un rol en viu en format survival, basat en el joc de taula Home Llop de Castronegre, que es va dur a terme a la passada 42a edició de la Ratapinyada «Nit de les Ànimes».

 

Aprofita els Meeting Points Frikis a la Calatrava, que tenen lloc el segon dissabte de cada mes, per a organitzar alguna partida de rol de taula i, si et fa ganes, podem arribar a crear un rol en viu! 

#meetingpoint #roldetaula #rolenviu #joves #palma

Comparteix la notícia!

WhatsApp